Hari Terbuka Pusat Internet 1malaysia Putrajaya 2018

06 Mei 2018 | Aktiviti Terkini

Pada 5 Mei 2018 Sabtu, Pusat Internet 1Malaysia Putrajaya telah mengadakan program Hari Terbuka Pusat Internet 1Malaysia Putrajaya 2018. Program ini bertujuan untuk memperkenalkan Pusat Internet 1Malaysia Putrajaya kepada komuniti setempat. Selain itu, Hari Terbuka ini juga dilaksanakan bagi mencapai KPI yang telah ditetapkan oleh MCMC. Tambahan lagi, Hari Terbuka ini memberi pendedahan serta latihan ICT, latihan keusahawanan dan keselamatan internet kepada komuniti setempat.

Ia juga dapat mengeratkan sillaturrahim antara staff pengurusan PI1M dengan komuniti Putrajaya. Ia telah berlangsung di Dewan Komuniti Presint 18 R13 Putrajaya. Seramai 212 orang pengunjung telah menghadiri bagi menyertai pelbagai aktiviti menarik yang disediakan. Antara aktiviti yang dijalankan adalah seperti Taklimat Klik Dengan Bijak, Kuiz Kahoot ICT, Kelas Asas Solekan, Pertandingan Menghias Cupcake, Typing Race, Word Search, Explorace QR Code, Like Facebook Menarik di Putrajaya & Hulu Langat, Tonton video e-waste dan memberi memberi peranti lama.

Usahawan PI1M juga berkesempatan untuk menjual barangan mereka di booth usahawan. Selain itu, sebanyak 23 barangan elektrik dan hamper disediakan kepada pengunjung yang bertuah. Hari terbuka ini telah dirasmikan oleh Encik Nasarudin bin Hashim, yang merupakan Pengerusi KRT Presint 18 R13, Putrajaya.

Berikut adalah gambar sepanjang aktiviti ini dijalankan:

Kembali

Kembali Ke Atas